Emme tue jatkossa Akita ry:n toimintaa, koska se ei noudata yhdistyksen tarkoitusta ja yhteistyö on mahdotonta, vaikka päämäärä on sama.
"Yhdistyksemme on omistautunut edistämään akitan tuntemusta, seuraamaan ja tukemaan rodun tervettä kasvatusta Suomessa sekä ennen kaikkea toimimaan yhteyselimenä rodun harrastajien välillä." Lähde: http://www.akitayhdistys.fi/yhdistys/akita-ry
Koiraharrastuksen pitäisi olla vapaaehtoista ja mukavaa yhdessä tekemistä rodun parhaaksi. Tällä hetkellä yhdistyksen toiminta mustamaalaa rotua ja sen kasvattajia tarpeettomasti. Lisäksi yhdistys käyttäytyy epäasiallisesti jäseniään kohtaan.
Emme voi enää suositella liittymistä Akita ry:hyn, sillä yhdistyksen toiminta on muuttunut sellaiseksi, ettei se enää edistä tärkeintä tavoitettaan. Jatkossa toimimme suoraan Suomen Seurakoirayhdistys ry:n jäseninä,jonka alainen Akita ry on. Näin suuntaamme taloudellisen kannatuksemme jäsenmaksun muodossa sinne, missä se käytetään rotukoirien kasvatuksen ja jalostuksen edistämiseen yhteistyössä kasvattajien kanssa.

Kennel Vuorenvarman, Noora Vahvelainen
Kennel Viribus Unitis, Emilia Honkanen
Kennel Cazador Grande, Terhi Kämäräinen
Kennel Kowhai, Päivi Linnasaari
Kennel Tediibea No, Mervi Tuomaala
Kennel Tartagal´s, Satu Pöntinen
Kennel Hokuoukensha No, Jenna Hellman
Kennel Gekkoo No, Mirka Mertanen

Ensinnäkin on todella harmittavaa että asiat menävät tällä tavoin. Tätä samaa paskaa on myös valkkaripiireissä. Oma napa paras napa! Mielestäni jokaisen täytyisi katsoa peiliin ja miettiä mitä tältä rodulta haluaa, ja mitä asialle pitäisi tehdä.
Toisekseen minusta on ihailtavaa että nämä ylläolevat kasvattajat ovat irtaantuneet siitä paskasta mihinkä Akita Ry:n asiat ovat menneet.

Herätkää valkkari kasvattajat!!