Ihmettelen syvästi koirapiirien toimintaa. Silloin puolitoista vuotta sitten kun tutustuin koirapiireihin, näyttelyihin ja muuhun. Olin aivan puulla päähän lyöty. Miten voi olla mahdollista että piirit ovat niin pienet, ja toisia katsotaan halveksivasti, kuljetaan nokka pystyssä. Mitä se on? Mistä se johtuu? Siihen en osaa vastata. Mutta näin maallikkona täytyy ihmetellä ja syvästi. Miksei kaikki kasvattajat ja eritoten samaa rotua kasvattavat pysty tekemään yhteistyötä rodun edistämisen kannalta.
Mitä se on keneltäkään poissa jos toisella on ulkomuodoltaan, terveydeltään ja käytökseltään hyvä koira. Miksei näitä hyvän rodun edustajia voida käyttää keskenään ja tehdä sitä yhteistyötä että tulisi lisää hyviä jälkeläisiä. Mutta ei, onko se ylpeys, kateellisuus? Mene ja tiedä.
Kyllä olen saanut minäkin oman osani tästä näyttelymaailmasta, ei siellä tule kukaan kysymään kuulumisia, tai edes tervehtimään tai onnea toivottamaan. Vaan porukat on pienissä ringeissä, niin kuin ala-asteella suositut ja syrjityt. Siellä ne kihertelevät omia juttujaan. Hei haloo!! Olemme kaikki aikuisia, luulisi meidän pystyvän käyttäytymään asiallisesti. Etenkin koiriemme ja koirakannan vuoksi. Mielestäni meidän ihmisten etenkin ne jotka kasvattavat koiria pitäisi tehdä yhteistyötä koirien takia. Me olemme kuitenkin niitä jumalia ketkä antavat rodun lisääntyä. Ja etenkin kun on vielä näin pienestä rotukannasta kyse niin vielä tarmokkaammin täytyisi tehdä sitä yhteistyötä ja valikoida niitä parhaita koiria ja käyttää myös niitä hyviä koiria joiden verta ei vielä ole jalostuksessa.